Во хеликоптерската несреќа

Објавена посмртницата на Коби Брајант, смртта на легендата била „брза“ (ВИДЕО)

Според посмртницата на Коби Брајант, која ја објавија американските медиуми, кошаркарска легенда загинала во „пад на патнички хеликоптер“, а неговата смрт дошла „брзо“.

Во документот се вели дека Брајант починал во „пад на патнички хеликоптер“, а како официјална причина за смртта е наведена „остра траума“, а за „временскиот интервал помеѓу почетокот на траумата и смртта“ е наведено дека бил „брз“.

Во делот „место на смртта“ е испишано „планина“.

Според посмртницата, Коби Брајант и неговата 13-годишна ќерка Џиана биле погребени во петокот, на 7 февруари 2020 година.

Брајант и Џиана загинаа на 26 јануари со уште седум други луѓе во пад на хеликоптерот на Брајант кај Лос Анџелес.

 

Македонија спаѓа во групата држави во кои се преземени ригорозни ограничувања на човековите права заради справување со коронавирусот. 

повеќе

Даночните затајувачи сѐ почесто се мали фирми, кои сѐ потешко се следат.

повеќе

Повлекувањето на Обединетото кралство од ЕУ (Брегзит) е правен потфат без преседан во историјата на правото.

повеќе