Тешко се следело темпото на популарниот „црв“

Не било лесно да се пијанчиш со Родман, Кукоч открива: Ми требаа 7 до 10 дена да се опоравам!

Денис Родман важеше за кошаркар со екстравагантен ноќен живот, често се раскажува за неговите луди забави а Тони Кукоч признава дека не било лесно да се пијанчи со популарниот „црв".

Сите од златната генерација на Чикаго имаат по некоја случка со Денис Родман, а својата сега ја раскажа и Тони Кукоч.

„Излегување со Родман е посебна приказна, не можев да го следам неговиот ритам. По забава со него ми беа потребни од 7 до 10 дена да се опоравам“ – вели Хрватот.

„Еднаш бевме излезени јас, Родман и уште двајца. Само што влеговме, тој нарача 40 чаши вотка и 10 пива. Го прашав дали ќе дојдат уште луѓе, а тој ми одговори со НЕ и ми рече дека бил многу важно барот да остане отворен. Таа вечер, сите луѓе кои беа во барот пиеја и јадеа на сметка на Родман“.

Критичкото малцинство, на 2020 година не гледа само како на година која ја донесе вирусната пандемија, туку и како на година која донесе и еден друг вид на пандемија, онаа на КОВИД-авторитаризмот.

повеќе

Во моментов, мал број проекти или иницијативи во Македонија се фокусираат на тоа како универзитетите ги подготвуваат студентите за општествена одговорност и за граѓанскиот статус.

повеќе

Попис на населението во 2020 треба да има, затоа што тоа утре може да биде услов за Македонија да чекори напред кон ЕУ.

повеќе