Управниот одбор на КФСМ одлучи

Купот на Македонија во кошарка ќе се вика „Куп Благоја Георгиевски – Буштур“

Управниот одбор на Кошаркарската федерација на Македонија на денешната седница одлучи да го именува купот по легендарниот Благоја Георгиевски - Буштур кој нодамна загина во сообраќајна несреќа. 

Купот на Македонија го кошарка ќе се вика „Куп Благоја Георгиевски - Буштур“, оваа одлука беше донесена од страна на Управниот одбор на КФСМ.
 
Легендарниот Буштур неодамна го загуби животот во сообраќајна несреќа. Тој остави голем белег во македонската кошарка и заслужува купот да го носи неговото име.
 
На состанокот беше донесена одлука целиот добиен износ од продажбата на влезниците за мечот меѓу Македонија и Естонија да се донира во добротворни цели.
 
Едногласно беше усвоена и завршната сметка на КФСМ за 2019 година. 
 
Фото: КФСМ

Ама бидејќи капиталисти со ситни души ја владеат земјава јас и ти ќе плаќаме, коментираат бизнисмените.

повеќе

Овозможувањето континуитет на стопанството треба да биде на прво место во агендата на Владата, бидејќи закрепнувањето на економијата ќе дојде токму од приватниот сектор.

повеќе

Светот првично се соочи со кризата предизвикана од коронавирусот на некоординиран начин, при што огромен број држави едноставно ги игнорираа предупредувањата и настапуваа самостојно.

повеќе