НБА

Јокиќ и Дончиќ се најдоа во најдобрата петорка во НБА за оваа сезона

Никола Јокиќ кој беше прогласен за МВП на сезоната очекувано е и во најдобрата петорка, а во неа е и Словенецот, Лука Дончиќ. 

Ние сме земја што први во Европа имаме стратегија за интеркултурализам.

повеќе

Францускиот предлог претставува директно рушење на основните темели на ЕУ.

повеќе

Од мали нозе ги заобиколуваме правилата на игра, па не е ни чудо што потоа се сопнуваме кога ќе истрчаме на терен.

повеќе