НБА

Дончиќ даде кош со рамо! (ВИДЕО)

На загревањето пред подготвителниот натпревар против ЛА Клиперс, Лука Дончиќ даде нестварен кош. 

Словенецот постигна поени со рамо и го собра сето внимание на социјалните мрежи. Сезоната уште не е почната, а Лука Дончиќ е во центарот на вниманието.

Процесот на донесување на буџетот ме потсетува на една изрека на поранешниот државен секретар на трезорот на САД, Џејкоб Лу (Jacob Lew) кој вели дека „Буџетот не е само колекција на бројки, туку израз на нашите вредности и аспирации“.

повеќе

Конески со голема дарба и со рационална мисла, создаде комуникативна поезија, создаде за македонските генерации образец на читлива литература.

повеќе

Првичната реакција на голем број држави кога се појави новата варијанта на ковид-19 вирусот за забрана на патувањето од Јужна Африка и од соседните држави, иако истиот веќе се има проширено, е очајна мерка. Всушност, државите можеби се и подобро подготвени отколку што мислат за што и да следи.

повеќе