ФИФА ги одреди судиите за СП во Катар

За првпат во историјата на Мундијалите и дами ќе судат

ФИФА ги одреди судиите за Светското првенство во Катар, а за првпат на еден машки Мундијал ќе судат и дами, делегирани се шест судијки од кои три се главни. 

Стефани Фрапар, Јошими Јамашита и Салима Мукансанга се трите главни судијки кои ќе ја делат правдата на Светското првенство во Катар, покрај нив на листата се уште три дами кои ќе бидат помошни судии.
 
Меѓу најпознатите судии се Мајкл Оливер и Ентони Тејлор од Англија, Славко Винчиќ од Словенија, Дани Мекели од Холандија, Даниеле Орсато од Италија и други.
 

Енергетската криза во светот, но и во Република Македонија (РМ), не стивнува иако сме на почеток на летото кога вообичаено има помала потрошувачка на енергија кај нас. 

повеќе

Самостојните уметници не се доволно мотивирани да создаваат. 

повеќе

Кој кого „мафлосува“, тие нас или ние нив. Чекор напред, три назад, како раковите во Охридското Езеро од моето детство кои исчезнаа во налетот на технолошкиот напредок и уништувањето на животната средина.

повеќе