Нова трагедија

Во авионска несреќа во Бразил загинаа четворица фудбалери и претседателот на клубот (ВИДЕО)

Нова авионска трагедија во Бразил во која меѓу жртвите има и фудбалер, овој пат се работи за нисколигашот Палмас. 

Авион со шест луѓе се урнал во областа Порто Национал, во Токантис. Во авионот биле претседателот на клубот Палмас, Лукас Меира и фудбалеритие Лукас Прашедес, Гилерме, Рануле и Маркус. Сите тие, вклучително и пилотот загинале. Ниту еден патник не преживеал.
 
Ова е втора авионска трагедија на бразилски клуб во последните години. Претходо Чапокоенсе го загуби речиси целиот состав кога им се урна авионот со кои се превезуваа на натпревар.
 
 
 

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе

Можеби по нас ќе дојдат некои нови клинци што прегрнати ќе го слушаат мртвиот Џоле и ќе го разберат подобро отколку што го разбравме ние на кои со години жив на глуви уши ни пееше за љубовта.

повеќе

За државата Македонија, Македонците се посебен народ со повеќевековна традиција, кои зборуваат, творат, се радуваат и тагуваат на македонски јазик, веќе со векови, во и надвор од територијата на нашата држава.

повеќе