Рекорд во еден фудбалски клуб

Украински клуб пријавил 25 заразени од коронавирус

Украинскиот клуб Карпати соопшти дека има 25 заразени во клубот меѓу кои фудбалери и членови на персоналот.

Карпати отиде во карантин откако дури 25 негови членови се зразени од Ковид-19, тоа е рекорден број засега во еден клуб.

Сите кои се позитивни се во самоизолација, а клубот најмалку две недели ќе биде во карантин и нема да може да тренира.

Следните два натпревари кои Карпати требаше да ги игра во средината на јуни се откажани.

Клубот тестирал вкупно 65 луѓе од кои дури 25 имале коронавирус.

Во Украина се регистрирани 24.340 заболени од коронавирус, 727 лица починаа.

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе

Што е со оние граѓани кои не се вклопуваат во нашиот (би)етнички дискурс?

повеќе

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе