Ждрепка

Тиквеш против Воска, Скопје против Беласица ќе се борат за местата во ПМФЛ

Денеска во просториите на ФФМ беа извлечени двете бараж двојки за пополнување на преостанатите две места од Првата македонска лига. 

Фото: ФК Воска
Ждрепката одлучи Тиквеш да игра против Воска, а Скопје со Беласица.
 
Двата меча се играат во недела, Тиквеш и Воска ќе се сретнат во Прилеп, а во Штип ќе играат Скопје и Беласица.
 
Натпреварите почнуваат од 17 часот.
 
Бараж за Прва лига:
 
Тиквеш - Воска (Прилеп)
Скопје - Беласица (Штип)

Легенда под Главна слика

Фото: ФК Воска

Со францускиот предлог на патот кон ЕУ македонскиот народ ќе ја изгуби историската тапија врз сопствената свест и наследство.

повеќе

Ако пак се натури овој бесмислен консензус на Франција, кој ги признава сите емоции на Бугарија, тогаш оваа неспособна власт ќе не одведе подлабоко од сегашниот амбис.

повеќе

Во новите предлози се направени само формални, но не и суштествени промени, во однос на претходниот предлог (кој Владата го нема објавено).

повеќе