Лига Европа

Тепачки меѓу фановите на Лестер и Наполи, и на стадионот и надвор од него (ВИДЕО)

Додека фудбалерите на Лестер и Наполи својата пресметка ја имаа на теренот, навивачи на двата клуба се пресметуваа на трибините.

Мечот меѓу Лестер и Наполи заврши нерешено 2-2, но во центарот на внманието не беа само фудбалските работи.

Пред почетокот на мечот навивачите на двата клуба имале пресметки низ улиците на Наполи, се користеле каиши, летале столици и разни други предмети.

Проблемите продолжиле на Кинг Паур стадионот, и покрај тоа што биле разделени, навивачите на двата клуба успеале да дојдат едни до други и да го продолжат тоа што го започнале надвор.

Според информации од Англија, инцидентот на стадионот почнал кога фанови на Лестер почнале да фрлаат со пластични шишиња кон навивачите на Наполи. 

Интервенцијата на полицијата спречила посериозен инцидент.

Tреба да ја прифатиме технологијата, наместо да се плашиме од неа, а и игрите се дел од тој процес. 

повеќе

Moжно ли е стотици кандидати за градоначалници три недели да ветуваат, а никој да не каже од каде средства за таа намена т.е. никој да не го спомене зборот децентрализација кој претставува клуч за било какво ветување?

повеќе

Капиталното дело на Танас Вражиновски „Македонска народна митологија“, упатува на потребата нашата наука постојано да се враќа на извориштата на македонската култура и писменост, создавани од светите браќа Кирил и Методиј и од нивните ученици и следбеници, светите Климент и Наум Охридски. 

повеќе