Штутгарт

Шалке не сака да го откупи Чурлинов, го бара повторно на позајмица

Според германскиот весник „Кикер“, Шалке 04 нема да ја плати сумата од три милиони евра за да го откупи Дарко Чурлинов од Штутгарт, но преговара за нова позајмица на Македонецот. 

Чурлинов има договор со Штутгарт до 2024 година, тие се подготвени да го продадат за три милиони евра, но за Шалке тоа е голема сума.
 
Според германските медиуми, Шалке го бара Чурлинов повторно на позајмица. Нејасно е дали во оваа позајмица би имало опција и за целосен откуп.
 
Македонецот минатата сезона даде два гола и имаше четири асистенции во Шалке, тој беше среќен во клубот, се приврза и со навивачите и јавно кажа дека сака да остане.

На 6 октомври 1946 година почна носењето на моштите на Гоце Делчев од Софија во Скопје, столицата на слободна Македонија.

повеќе

Постои нужна потреба од прилагодување на студиските програми, соодветните силабуси и наставниот курикулум на реалната потреба на пазарот на труд во државата.

повеќе

Во текот на оваа и претходната година, инфлацијата ја задуши македонската економија. 

повеќе