Не се шегува кога е во прашање безбедноста

Роналдо го чуваат двајца близнаци од елитна специјална единица (ФОТО)

Фудбалерите и нивните луксузни домови често се мета на крадци, Кристијано Роналдо не сака ништо да препушти на случајноста па за неговата безбедност и безбедноста на неговото семејство се грижат двајца близнаци од елитна специјална единица.

Фудбалерите, особено они познатите често се мета на крадци, вообичаена практика е нивните домови да бидат ограбувани кога се на должност во друг град. Камери, алармни системи или тренирани кучиња од неколку десетици илјади евра се вообичаена заштита.

Кристијано Роналдо оди и чекор понатаму, ЦР7 ангажирал двајца близнаци од елитна специјална единица.

Се работи за Сержо и Жорж Рамаљеиро (имаат и трет брат) кои биле дел од специјална единца во португалската војска и се бореле во Авганистан за потоа да станат дел од ПСП, елитна специјална единица задолжена за заштита на обвинители, судии и политичари во Португалија.

Двајцата побарале неплатено отсуство од единицата кога Кристијано Роналдо побарал да се погрижат за неговата безбедност и безбедноста на неговото семејство, и паднаа во окото на јавноста во септември кога Кристијано Роналдо се подготвуваше да патува во Швајцарија за меч во Лигата на шампиони.

Колку и да сакаме Украинците да добијат целосна правда, на ерата на славни војни, несомнени победи и чисти порази ѝ дојде крајот. 

повеќе

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе

Сите политичари и безмалку сите новинари во Македонија, се со став дека нема или поточно не е можен план Б во преговарањето за влез во ЕУ со Бугарија.

повеќе