Дополнително треба да биде одлучено како ќе се лекува

Повредата на Барди е сериозна, може да биде потребна и операција

Македонскиот фудбалер, Енис Барди поради повреда на грбот ги пропушти натпреварите на репрезентацијата, информациите од Шпанија велат дека повредата е сериозна. 

На Барди вчера му биле направени детални тестови по кои е утврдено дека има дискус хернија. Повредата може да се третира на повеќе начини, а најтешкиот е операција.
 
Во наредните денови од клубот ќе ја следат состојбата на Барди по што докторите ќе одлучат на кој начин ќе се лекува нашиот фудбалер.
 
Тој ќе ги пропушти наредните натпрвари на Леванте, се очекува пауза од неколку неделни, но колку ќе отсуствува точно ќе се знае откако ќе биде прецизирано како ќе ја лекува повредата.

Во САД и некои други земји, припадниците на загрозените расни и етнички малцинства имаат пократок животен век од просечниот, и поради тоа не се доволно застапени меѓу оние за кои најмногу се очекува дека ќе починат од ковид-19.

повеќе

Предвидувањата за тоа дека ќе дојде денот кога Бугарија ќе ги искористи пасошите кои Софија така лесно им ги даваше на македонските државјани почнуваат да се остваруваат.

повеќе

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе