Почина еден од основачите на Комити, Горан Костадиновски - Гокси

Комити денеска се збогуваа со еден од своите најзначајни членови во навивачката група, Горан Костадиновски - Гокси по долго боледување утринава почина на 51-годишна возраст. 

Со неверување ја примаме веста дека згасна животот на една легенда од Западната трибина и воопшто Македонската спортска...

Posted by Komiti Skopje on Wednesday, 28 October 2020

Критичкото малцинство, на 2020 година не гледа само како на година која ја донесе вирусната пандемија, туку и како на година која донесе и еден друг вид на пандемија, онаа на КОВИД-авторитаризмот.

повеќе

Во моментов, мал број проекти или иницијативи во Македонија се фокусираат на тоа како универзитетите ги подготвуваат студентите за општествена одговорност и за граѓанскиот статус.

повеќе

Попис на населението во 2020 треба да има, затоа што тоа утре може да биде услов за Македонија да чекори напред кон ЕУ.

повеќе