Џенова

Пандев ќе добие нов тренер, Џенова му врачи отказ на Шевченко

Џенова му врачи отказ на Шевченко кој успеа да победи само еднаш во девет натпревари од Серија А. 

Шевченко на 7. ноември беше назначен за нов тренер на Џенова, 11 пати го водеше тимот од кои девет меча беа во Серија А. Победи само еднаш на сите натпревари и трипати одигра нерешено.
 
Поради слабите резултати Џенова му се заблагодари на Шева и му врачи отказ. Како привремен тренер е назначен Абдулаи Конко кој го водеше тимот до 17 години. Во меѓувреме ќе се бара ново тренерско решение.
 
Судбината сакаше последниот меч како тренер на Џенова, Шевченко да го има на Сан Сиро против Милан, против клубот каде ја стекна најголемата слава.

Во саботата во јавноста го претставивме предлог-ребалансот на Буџетот за 2022 година, откако истиот беше усвоен од страна на Владата.

повеќе

Наспроти сесловенскиот и општоевропскиот карактер на нивната дејност, Кирил и Методиј станале објект на присвојувања уште од средниот век.

повеќе

За пишувањата на Хари Костов за проблемите на државата – ако компетентен човек зборува за нефункционирањето на правната држава, кое има директен одраз врз економијата, не може тоа да се заврши со охридскиот уличен жаргон.

повеќе