ЕВРО 2020

Обезбедувањето мислеше дека Бонучи е навивач, сакаше да го врати на трибини! (ВИДЕО)

Интересен момент се случи по мечот меѓу Италија и Шпанија во кој главната улога ја имаа Бонучи и жена од обезбедувањето.

Италијанскиот фудбалер отиде кај фановите да се израдува со нив, а кога сакаше да се врати на теренот, една жена од обезбедувањето го грабна, велејќи му каде ќе одиш. Очигледно не знаат сите кој е Леонардо Бонучи.

Tреба да ја прифатиме технологијата, наместо да се плашиме од неа, а и игрите се дел од тој процес. 

повеќе

Moжно ли е стотици кандидати за градоначалници три недели да ветуваат, а никој да не каже од каде средства за таа намена т.е. никој да не го спомене зборот децентрализација кој претставува клуч за било какво ветување?

повеќе

Капиталното дело на Танас Вражиновски „Македонска народна митологија“, упатува на потребата нашата наука постојано да се враќа на извориштата на македонската култура и писменост, создавани од светите браќа Кирил и Методиј и од нивните ученици и следбеници, светите Климент и Наум Охридски. 

повеќе