Македонскиот фудбалер има нов клуб во Унгарија

Никола Серафимов потпиша за МОЛ Фехервар

Македонскиот дефанзивец, Никола Серафимов направи трансфер од Залаегерсег во МОЛ Фехервар за кој потпиша до 2025 година. 

По одличната сезона во дресот на Залаегерсег, Никола Серафимов си обезбеди трансфер во МОЛ Фехервар со кој потпиша тригодишен договор.
 
Серафимов ќе го носи дресот со број 31.
 
„Откако играм во Унгарија, забележав дека Фехервар е еден од најголемите и најдобри клубови, знам дека има одлична атмосфера на домашните натпревари и не размислував многу кога дојде понудата. Сакам да се докажам тука и да му помогнам на тимот да ги оствари целите, овој клуб секогаш има високи амбиции“, изјави Серафимов.
 

Неколку години при здрав разум сакаат да ни наметнат и да нѐ убедат дека со соседна Бугарија сме имале заедничка историја. 

повеќе

Деновиве во Комората пристигна нацрт-концептот за даночни реформи, кој треба да претставува основа за јавна расправа во наредниот период.

повеќе

Концептот е насочен кон креирање на оптимален даночен систем, кој ќе го поддржи економскиот раст, а со тоа и животниот стандард на нашите граѓани.

 

повеќе