Македонецот останува во Серија А

Несторовски го продолжи договорот со Удинезе

Наспроти очекувањата дека Илија Несторовски од следната сезона ќе има нов клуб, тој сепак остана во Удинезе. 

Претходниот договор на Несторовски со Удинезе беше истечен и тој можеше да замине како слободен играч, сепак двете страни се договорија за продолжување на соработката.
 
„Несторовски го обнови договорот до 30 јуни 2023, со опција за продолжување и на следната сезона“, стои во соопштението на Удинезе.
 
Несторовски не се изнаигра во Удинезе, ретко влегуваше на теренот, па оваа одлука е изненадувачка и гледано од страната на клубот и гледано од страната на нашиот репрезентативец.

Неколку години при здрав разум сакаат да ни наметнат и да нѐ убедат дека со соседна Бугарија сме имале заедничка историја. 

повеќе

Деновиве во Комората пристигна нацрт-концептот за даночни реформи, кој треба да претставува основа за јавна расправа во наредниот период.

повеќе

Концептот е насочен кон креирање на оптимален даночен систем, кој ќе го поддржи економскиот раст, а со тоа и животниот стандард на нашите граѓани.

 

повеќе