По вчерашниот меч

Провокација од Бугарите: „Не ми е јасно како Македонците можат да ја исвиркуваат химната на своите баби и дедовци“

Политичката тензија меѓу Македонија и Бугарија се преслика и на вчерашниот натпревар на Арената „Филип Втори“, но и во реакциите по мечот. 

Емоциите на македонските навивачи синоќа беа големи, опструкциите правени од нашиот источен сосед во изминатиот период не можеа да бидат заборавени, па Бугарите во Скопје беа пречекани со свирежи на нивната химна и постојани навреди.
 
Политичкиот момент беше доминантен на мечот, но и по него. А една од најпровокативните изјави ја даде поранешниот бугарски фудбалер, Станислав Ангелов.
 
„Не ми е јасно како Македонците можат да ја исвиркуваат химната на своите баби и дедовци? Целата работа е чудна, но пропагандата е многу силна“, изјави Ангелов.

Ќутејќи - банализирамо. Банализирајќи - нормализирамо. Нормализирајќи - дозвољуемо пред очи да ни се повампируа фашизмот и нацизмот.

повеќе

Самата идеја на странските директни инвестиции е да донесе нови вработувања со повисоки плати кои треба да ги исплаќа странскиот инвеститор.

повеќе

Треба да се размисли за тоа дека сите предлози и промени кои доаѓаат од Брисел, не можат ефикасно да се применат и во Македонија и да се дејствува во правец на благосостојба на граѓаните, а не само на профитите.

повеќе