Непрецизно фрлаа со тврди предмети

Навивачите на Црвена звезда му ја пукнаа главата на кондициониот тренер

Медицинскиот тим мораше да интервенира по натпреварот и да ја сопре крва од главата на кондицискиот тренер на Црвена звезда, Федерико Панончини, кој беше погоден од своите навивачи.

Фановите на Црвена звезда незадоволни од судењето на главниот судија Тамаш Богнар, по крајот на мечот почнаа да фрлаат со тврди предмети кога судиите излегуваа од теренот.

Но, наместо судиите погоден во главата беше кондициониот тренер на Црвена звезда, Федериико Панончини.

Главата на Панончини беше раскрвавена по што мораше да интервенира медицинскиот тим, а тој веднаш беше префрлен и во болница. Има пукнатина на черепот.

Поради овој инцидент тренерот Дејан Станковиќ ја пропушти прес-конференцијата, замина веднаш во болница да види како неговиот член на стручниот штаб.

Колку и да сакаме Украинците да добијат целосна правда, на ерата на славни војни, несомнени победи и чисти порази ѝ дојде крајот. 

повеќе

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе

Сите политичари и безмалку сите новинари во Македонија, се со став дека нема или поточно не е можен план Б во преговарањето за влез во ЕУ со Бугарија.

повеќе