Македонија потфрли на мундијалот во Египет

Мукаетов: Разочарува односот на одредени поединци, она што се случи во Каиро беше болно за гледање

Претседателот на Ракометната федерација на Македонија, Живко Мукаетов вели дека е разочаран од односнот на одредени поединци на Светското првеснтво и додава дека настапот во Египат бил билен за гледање.

Денеска се одржува годишното собрание на Ракометната федерација на Македонија а претседалот Живо Мукаетов при своето обраќање се осврна и на настапот на нашиот национален тим на мундијалот во Египет. 

„Го задржавме континуитетот од настап на големи натпреварувања, но за жал првенството го завршивме со една победа и пет порази. Mногу повеќе од резултатите боли однесувањето на одредени поединци кон националниот дрес. Она што се случи во Каиро беше болно за гледање. Тоа резултираше и со промена на селекторот, петта смена откако е ова раководство на чело на федерацијата“ - рече првиот човек на РФМ, Живко Мукаетов.

Јане бил свесен дека деновите му се одброени и отворено говорел за тоа. Знаел дека многумина имаат причина да го ликвидираат, дека им пречи во остварувањето на нивните „повисоки цели“.

повеќе

Во македонскиот интернет простор постојано се појавуваат и гаснат портали, со што засекогаш исчезнуваат и објавените содржини.

повеќе

Пред неколку недели се наврши една година од почетокот на пандемијата. Ковид-19 ги разоткри системските проблеми во здравствениот систем и другите институционални гранки на Косово.

повеќе