Аргентинецот имал компетитивен дух

Меси не сака да губи ниту на тренинг, Куман раскажува: Цела недела беше лут, се однесуваше како тиранин

Роналд Куман открива колку компетитивен дух имал Лео Меси, Аргентинецот не сакал да губи ниту на тренинг, па еднаш цела недела бил лут и се однесувал како тиранин.

Во разговор со магазинот „ВИ“, Роналд Куман говореше за тоа како Лео Меси ги прикривал сите проблеми на Барселона и придонесувал сите останатите да изгледаат подобро од тоа што се.

Холанѓанецот сега открива колку компетитивен дух имал Аргентинецот и како цела недела бил лут и се однесувал како тиранин само поради тоа што загубил на тренинг.

„На тренинзите кога тренираме шутирање, има играчи кои упатуваат лесни топки, се глупираат... но со Меси, само гледаш: бум, бум, бум. Кај него нема непотребни потези, секогаш само фунционалност. И секогаш сака да победи во се“ – вели Роналд Куман.

„Пред почечтокот на тренинзите играме „во средина“. Доколку топката помине 20 пати, фудбалерите во средина ќе одработат уште еднаш. Доколку тоа им се случи три пати по ред, играчите ќе формираат две линии и двајцата кои биле во средина поминуваа и добиваат „заушки“ по глава“.

„Го прашав Меси дали му се има случено ова, тој ми одговори, „Да, само еднаш“. Во сите тие години! Со него, постарите фудбалери никогаш не загубиле на тренинг од помладите. Се случи еднаш и Меси беше сериозно лут цела недела. Се однесуваше како тиранин“.

„На тренинзите понекогаш вежбаме прецизност, треба да шутнете топка во мал гол или блиску до статива. Пред некој ден, Ансу Фати шутна три метри на страна, и тоа само поради што му недостасува концентрација. Но немаше да му се случи тоа доколку Меси беше тука“.

Процесот на донесување на буџетот ме потсетува на една изрека на поранешниот државен секретар на трезорот на САД, Џејкоб Лу (Jacob Lew) кој вели дека „Буџетот не е само колекција на бројки, туку израз на нашите вредности и аспирации“.

повеќе

Конески со голема дарба и со рационална мисла, создаде комуникативна поезија, создаде за македонските генерации образец на читлива литература.

повеќе

Првичната реакција на голем број држави кога се појави новата варијанта на ковид-19 вирусот за забрана на патувањето од Јужна Африка и од соседните држави, иако истиот веќе се има проширено, е очајна мерка. Всушност, државите можеби се и подобро подготвени отколку што мислат за што и да следи.

повеќе