Признание за македонскиот фудбалер

Марка: Барди е најдобриот странец во историјата на Леванте

Реномираниот шпански весник „Марка“ излезе со посебна статија за Енис Барди во која го фали македонскиот фудбалер, вели дека е тој е најдобриот странски играч во историјата на Леванте. 

Марка е полна со пофалби за Барди, потсетува дека тој неодамна го одигра 100. лига натпревар за Леванте во Примера, а таков учинок имаат само уште осум играчи на овој клуб.
 
Тој досега има 19 голови за Леванте и е најдобриот странец стрелец во клубот, го помина Мустафа Рига кој имаше 17 погодоци. Барди е и трет најдобар стрелец во Примера за Леванте, повеќе голови од него имаат само Моралес 40 и Марти 30.
 
 
 

Во САД и некои други земји, припадниците на загрозените расни и етнички малцинства имаат пократок животен век од просечниот, и поради тоа не се доволно застапени меѓу оние за кои најмногу се очекува дека ќе починат од ковид-19.

повеќе

Предвидувањата за тоа дека ќе дојде денот кога Бугарија ќе ги искористи пасошите кои Софија така лесно им ги даваше на македонските државјани почнуваат да се остваруваат.

повеќе

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе