Бараж за пласман на СП

Манчини: Многу тешка ждрепка, Македонија е добар тим

Роберто Манчини не е задоволен од ждрепката, вели дека Македонија е тежок тим, а потоа би играле на гости во финалето кај Португалија или Турција. 

Никој не е задоволен од ждрепката во нашата група. Италија и Португалија се свесни дека една селекција од нив сигурно нема да оди на Светското првенство.
 
Селекторот на Италија, Роберто Манчини не не потценува ни нас, вели дека сме добра екипа.
 
„Многу тешка ждрепка за нас. Македонија е добар тим, ако победиме ќе го играме финалето во гости против Португалија или Турција кои исто така се силни противници“, вели Манчини веднаш после ждрепката.

Колку и да сакаме Украинците да добијат целосна правда, на ерата на славни војни, несомнени победи и чисти порази ѝ дојде крајот. 

повеќе

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе

Сите политичари и безмалку сите новинари во Македонија, се со став дека нема или поточно не е можен план Б во преговарањето за влез во ЕУ со Бугарија.

повеќе