Македонски голмански талент е пред потпис со Порто

Големиот македонски голмански талент, Васко Василев веќе некое време е во академијата на Порто и веројатно ќе стави потпис на договор со португалскиот клуб. 

Васко Василев е дете на Вардар кој во 2019 година замина во Црвена звезда, сега негова следна дестинација веројатно ќе биде Порто.
 
Порто има одличен скаутинг, пред да го поканат во нивната академија тие ги следеле натпреварите на Василев за македонските младински селекции.
 
18-годишниот Василев се очекува наскоро да потише договор со Порто и да биде дел од нивниот тим до 19 години.
 
 

Постои нужна потреба од прилагодување на студиските програми, соодветните силабуси и наставниот курикулум на реалната потреба на пазарот на труд во државата.

повеќе

Во текот на оваа и претходната година, инфлацијата ја задуши македонската економија. 

повеќе

Одлучната изборна победа на италијанската десница овозможува нејзиниот лидер да биде првата жена премиер во Италија и прва која тврди дека недвосмислено има постфашистичко потекло.

повеќе