ФИФА ранг листа

Македонија падна за едно место на најновата ФИФА ранг листа

Македонската фудбалска репрезентација по поразите од Грузија и Бугарија во Лигата на нации, има пад за една позиција на ФИФА ранг листата. 

Македонија сега е на 65. место, пред нас се селекциите на Исланд, Словенија и Јамајка, зад нас Албанија, Јужна Африка и Ирак.
 
 
На првото место останува Бразил, а во топ десет се уште селекциите на Белгија, Аргентина, Франција, Англија, Италија, Шпанија, Холандија, Португалија и Данска.

Како да ги зачуваме националните и креативни наследства со помош на вештачката интелигенција?

повеќе

Ќутејќи - банализирамо. Банализирајќи - нормализирамо. Нормализирајќи - дозвољуемо пред очи да ни се повампируа фашизмот и нацизмот.

повеќе

Самата идеја на странските директни инвестиции е да донесе нови вработувања со повисоки плати кои треба да ги исплаќа странскиот инвеститор.

повеќе