Лига на нации

Исвиркувањето на химната дополнително ги мотивирало Бугарите

Бугарија со победа од 1-0 си замина од Скопје, Бугарите имаа жесток пречек во Македонија, а фудбалерот Валентин Антов вели дека тоа им дало дополнителна мотивација.

На Арената „Тодор Проески“, имаше 20.000 навивачи кои со свирежи ги пречекаа бугарските фудбалери, се исвиркуваше и нивната химна. 

Откако ја победија Македонија, Бугарите сега ликуваат, па Валентин Антов вели дека исвиркувањето на химната им дало поголема мотивација.

„Ова е прекрасно чувство, сега цела Бугарија може да биде среќна и да се радува за оваа победа. Заслуживме да се радуваме и да бидеме насмеани. Ни ја исвиркуваа химната, но тоа дополнително нѐ мотивираше. Очигледно дека промените во системот донесоа многу добри работи. Ќе уживаме во оваа победа и таа ќе ни биде водилка за иднината за нашиот напредок. Добро е што победивме и со 'чиста мрежа'“, изјави Валентин Антов.

Самата идеја на странските директни инвестиции е да донесе нови вработувања со повисоки плати кои треба да ги исплаќа странскиот инвеститор.

повеќе

Треба да се размисли за тоа дека сите предлози и промени кои доаѓаат од Брисел, не можат ефикасно да се применат и во Македонија и да се дејствува во правец на благосостојба на граѓаните, а не само на профитите.

повеќе

Предложеното законско решение се фокусира на аудиовизуелниот/радиодифузниот сектор, игнорирајќи ги последниве две децении на развој на дигиталниот домен и на интернет, со сите негови позитивни и негативни страни.

повеќе