Провокации и жестоки реакции пред утрешниот дуел

Иран бара САД да биде исфрлен од мундијалот во Катар

Иран бара суспензија од 10 натпревари за репрезентацијата на САД откако Америкаската фудбалска федерација на социјалните мрежи го објави иранското знаме без амблемот на Исламската Република.

Иран утре се среќава со САД и во меѓусебен дуел ќе решаваат за место во нок-аут фазата.

Во пресрет на клучниот натпревар, Американската фудбалска федерација на социјалните мрежи го објави иранското знаме без амблемот на Исламската Репулика. САД се правдаше дека ова е поддршка на протестите во оваа земја и барањата на жените за поголеми права.

Сепак, Иран жестоко реагираше, обвини дека е ова е голема провокација и кршење на правилата на ФИФА.

Иран бара 10 натпревари суспензија за САД, а тоа ќе значи и исфрлање на фудбалската репрезентација на Америка од мундијалот во Катар.

Трагично е што воопшто треба да се бориме за зачувување на институција која отсекогаш била стожер на културниот живот во Македонија.

повеќе

Македонија нема рециклирачки капацитет за пластичната амбалажа, а со увозот на ѓубре како гориво во индустријата, станува и неофицијална депонија на ЕУ.

повеќе

Влијанието на корупцијата врз економијата е значајно. Корупцијата може да доведе до неефикасност и погрешна распределба на ресурсите, да ги обесхрабри странските инвестиции и да ја поткопа конкурентноста на фирмите.

повеќе