Турските медиуми отркиваат детали

Годишната плата на Барди во Трабзонспор ќе биде 1,5 милиони евра

Македонскиот репрезентативец Енис Барди од денеска е во Истанбул каде ќе го комплетира трансферот од Леванте во Трабзонспор. 

Турските медиуми откриваат детали за трансферот. Трабзон на Леванте ќе му плати три милиони евра, а ќе има и 15 проценти од следниот трансфер на Барди.
 
Нашиот фудбалер ќе потпише тригодишен договор со годишна плата од 1,5 милиони евра, што значи дека додека е во турскиот клуб ќе заработи 4,5 милиони евра.

„Вчерашниот ден измина, утрешниот допрва доаѓа, го имаме само денес - да започнеме“.

повеќе

Шоковите кои се случуваат истовремено и распадот на меѓународната соработка го направија управувањето со кризи невозможно - барем со користење на стандардните алатки. 

повеќе

Oд Словото за академик Божин Павловски, 80 години од раѓањето и 60 години од неговото творештво.

повеќе