Арсенал

Го смени клубот, но не и градот: Арсенал го потврди ангажманот на Вилијан

Арсенал потврди дека Вилијан е нивно ново засилување, тој потпиша тригодишен договор. 

Вилијан го смени клубот но не и градот, остана во Лондон, Бразилецот од Челси премина во Арсенал.

„Бразилскиот интернационалец Вилијан потпиша тригодишен договор со нас“, стои во соопштението на Арсенал.

Вилијан во Арсенал ќе го носи дресот со бројот 12.

Тој во Арсенал пристигнува како слободен играч откако неговиот договор со Челси истече и не беше постигната согласност за продолжување на соработката.

Во САД и некои други земји, припадниците на загрозените расни и етнички малцинства имаат пократок животен век од просечниот, и поради тоа не се доволно застапени меѓу оние за кои најмногу се очекува дека ќе починат од ковид-19.

повеќе

Предвидувањата за тоа дека ќе дојде денот кога Бугарија ќе ги искористи пасошите кои Софија така лесно им ги даваше на македонските државјани почнуваат да се остваруваат.

повеќе

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе