Украина

Фудбалското првенство во Украина заврши без шампион

Фудбалското првенство во Украина кое беше прекинато поради војната, нема да продолжи, а нема да биде прогласен ниту шампион. 

Првенството во Украина беше прекинато во февруари кога почна воената инвазија на Русија. Војната се уште трае, нема услови за фудбал, па донесена е официјална одлука шампионатот да не се доигра.
 
Нема да биде прогласен шампион, но екипите на Шахтар и Динамо Киев ќе играат во квалификациите за Лигата на шампионите.
 
Во моментот кога беше прекинато првенството, Шахтар беше прв со 48 бодови, додека Динамо Киев имаше два помалку.

Војната во Украина ја разоткри вистината за Русија, но и вистината за Европа. 

повеќе

Несанкционирањето на овој говор доведува до повторување, ширење и злоупотреба на овие аномалии како еден вид „нормализиран“ начин во политичката борба против поединци и групи со различни мислења.

повеќе

Потписниците на нотарските изјави дека нема да гласаат за измените на Уставот се подложни на промени за материјално благо.

 

повеќе