Серија А

Фиорентина повторно има српски напаѓач, Лука Јовиќ потпиша со виолетовите

Кратко откако замина Влаховиќ, Фиорентина повторно ангажираше српски напаѓач, овојпат во Фиренца пристигна Лука Јовиќ од Реал Мадрид. 

Фиорентина без обесштетување го доби Лука Јовиќ, но Реал Мадрид ќе има 50 проценти од неговата следна продажба.
 
24-годишниот Србин потпиша двегодишен договор со плата од 2,5 милиони евра по сезона. Во договорот има клаузула за продолжување на уште две години, кои би биле со плата од 5 милиони евра по сезона.

Во текот на оваа и претходната година, инфлацијата ја задуши македонската економија. 

повеќе

Одлучната изборна победа на италијанската десница овозможува нејзиниот лидер да биде првата жена премиер во Италија и прва која тврди дека недвосмислено има постфашистичко потекло.

повеќе

Нов фронт за работа на градежните фирми на веќе изградените згради (и куќи) треба да биде топлинската изолација.

повеќе