Интер

Ериксен во јануари ќе го раскине договорот со Интер

Според информациите од Италија, Кристијан Ериксен и Интер ќе го раскинат договорот во јануари по што Данецот ќе стане слободен играч. 

Во Италија не е дозволено да се игра со дефибрилатор кој му го вградија на Ериксен, па тој не може да продолжи да игра во Серија А.
 
Ериксен се врати во Данска и тренира со својот поранешен клуб, Оденсе.
 
Според информациите, на почетокот од 2022 година, Интер и Ериксен со взаемна согласност ќе го раскинат договорот.
 
Актуелниот договор на Ериксен со Интер трае до јуни 2024 година, неговата плата е 7 милиони евра.
 
Но, додека е повреден ФИФА му ја покрива платата до максимални 7,5 милиони евра во рок од една година.

Потписниците на нотарските изјави дека нема да гласаат за измените на Уставот се подложни на промени за материјално благо.

 

повеќе

Здруженост, сплотеност и поврзаност на луѓе, друштва, организации и институции кон една заедничка цел или поради заедничка причина. 

повеќе

Неколку години при здрав разум сакаат да ни наметнат и да нѐ убедат дека со соседна Бугарија сме имале заедничка историја. 

повеќе