Интер

Ериксен во јануари ќе го раскине договорот со Интер

Според информациите од Италија, Кристијан Ериксен и Интер ќе го раскинат договорот во јануари по што Данецот ќе стане слободен играч. 

Во Италија не е дозволено да се игра со дефибрилатор кој му го вградија на Ериксен, па тој не може да продолжи да игра во Серија А.
 
Ериксен се врати во Данска и тренира со својот поранешен клуб, Оденсе.
 
Според информациите, на почетокот од 2022 година, Интер и Ериксен со взаемна согласност ќе го раскинат договорот.
 
Актуелниот договор на Ериксен со Интер трае до јуни 2024 година, неговата плата е 7 милиони евра.
 
Но, додека е повреден ФИФА му ја покрива платата до максимални 7,5 милиони евра во рок од една година.

Па како што велеле НЕ моите омилени македонски преродбеници од 19 век, и јас ќе кажам НЕ на овој предлог.

повеќе

Се докажува дека ЕУ интеграцијата е дијалектички процес, кој е подложен на динамика и на противтежни сили, процес кој нема да се одвива стабилно, автоматски и линеарно.

повеќе

Со францускиот предлог на патот кон ЕУ македонскиот народ ќе ја изгуби историската тапија врз сопствената свест и наследство.

повеќе