Интер

Ериксен во јануари ќе го раскине договорот со Интер

Според информациите од Италија, Кристијан Ериксен и Интер ќе го раскинат договорот во јануари по што Данецот ќе стане слободен играч. 

Во Италија не е дозволено да се игра со дефибрилатор кој му го вградија на Ериксен, па тој не може да продолжи да игра во Серија А.
 
Ериксен се врати во Данска и тренира со својот поранешен клуб, Оденсе.
 
Според информациите, на почетокот од 2022 година, Интер и Ериксен со взаемна согласност ќе го раскинат договорот.
 
Актуелниот договор на Ериксен со Интер трае до јуни 2024 година, неговата плата е 7 милиони евра.
 
Но, додека е повреден ФИФА му ја покрива платата до максимални 7,5 милиони евра во рок од една година.

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе

Сите политичари и безмалку сите новинари во Македонија, се со став дека нема или поточно не е можен план Б во преговарањето за влез во ЕУ со Бугарија.

повеќе

(Насловот е на турски со причина, во превод, „писмо или револвер“.)

повеќе