Интер

Ериксен во јануари ќе го раскине договорот со Интер

Според информациите од Италија, Кристијан Ериксен и Интер ќе го раскинат договорот во јануари по што Данецот ќе стане слободен играч. 

Во Италија не е дозволено да се игра со дефибрилатор кој му го вградија на Ериксен, па тој не може да продолжи да игра во Серија А.
 
Ериксен се врати во Данска и тренира со својот поранешен клуб, Оденсе.
 
Според информациите, на почетокот од 2022 година, Интер и Ериксен со взаемна согласност ќе го раскинат договорот.
 
Актуелниот договор на Ериксен со Интер трае до јуни 2024 година, неговата плата е 7 милиони евра.
 
Но, додека е повреден ФИФА му ја покрива платата до максимални 7,5 милиони евра во рок од една година.

Продолжува активноста на копачите, крановите и мешалките за цемент додека самите Албанци се протерувани од градот. 

повеќе

После речиси две години очигледно е дека менталното здравје на вработените е исто важно како и нивното физичко здравје. Сега повеќе од било кога, неопходен е силно развиен систем за управување со човечки ресурси.

повеќе

Јазикот е многу повеќе од структура на една реченица или граматика, јазикот е нашата историја, нашите обичаи и нашето наследство...

повеќе