Нови сериозни обвинувања

„Една недела пред да почине, Марадона паднал и си ја удрил главата но никој не го однел во болница!“

Адвокат на една од медицинските сестри кои се грижеле за Диего Марадона, откри дека легендата на Аргентина паднал и си ја удрил главата една недела пред да почине, но никој не го однел во болница.

Околностите под кои почина Диего Марадона и понатаму се топ тема. Полицијата отвори истрага за убиство без умисла против личниот доктор Леополдо Луке, кој пак негира дека сторил нешто погрешно. 

Сега се огласи адвокатот на една од медицинските сести кои се грижеле за Диего Марадона. Тој откри дека легендата на Аргентина паднал и си ја удрил главата една недела пред да почине, но никој не го однел во болница. 

„Неколку дена пред да почине, Марадона паднал и си ја удрил главата. Ударот не бил многу силен и бил на десната страна (операцијата беше на левата страна). Веднаш го подигнале, но никој не се јавил во болница, не се направени МРИ и КТ снимки. Веројатно Марадона така сакал, но тој не бил способен да носи вакви одлуки“ - вели Родолфо Баке, адвокат на медицинската сестра Дијана Мадрид. 

Тој потоа посочува на уште една грешка: „Oбрнале внимание на зависноста од алкохол, ама изгледа заборавиле да внимаваат на неговото срце. Ден пред да почине имал пулс од 109, ден претходно имал 115... а добро знаеме дека луѓето со кардиоваскуларни проблеми не треба да имаат пулс поголем од 80. Телото на Марадона предупредувало дека има некаков проблем, но не му дале ниту еден лек!“ 

„Марадона можеше да биде лекуван во најлусузниот центар за рехабилитација, но наместо тоа го чувале на место каде не добивал соодветна грижа и нега. Доколку беше згрижен во соодветна установа, веројатно сега ќе беше жив“.

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе

Можеби по нас ќе дојдат некои нови клинци што прегрнати ќе го слушаат мртвиот Џоле и ќе го разберат подобро отколку што го разбравме ние на кои со години жив на глуви уши ни пееше за љубовта.

повеќе

За државата Македонија, Македонците се посебен народ со повеќевековна традиција, кои зборуваат, творат, се радуваат и тагуваат на македонски јазик, веќе со векови, во и надвор од територијата на нашата држава.

повеќе