Лига на нации

Двајца македонски фудбалери се во идеалната постава од нашата група од Лигата на нации (ФОТО)

Само двајца македонски играчи се најдоа во идеалниот тим од нашата група во Лигата на нации, во составот доминираат играчи од Грузија. 

Специјализираниот фудбалски портал за статистика „Whoscored“, за секоја група во Лигата на нации креираше најдобар тим.
 
Македонија имаше лоша сезона, го победивме само Гибралтар, па разбирливо имаме малку фудбалери во идеалниот тим.
 
Само Енис Барди и Дарко Чурлинов се меѓу најдобрите 11.
 
Бугарија исто така има двајца фудбалери, а доминира селекцијата на Грузија со седум играчи.
 

Деновиве адвокатот Тортевски во дебатна емисија рече дека немаме критична маса за држава. Не знам дали е така, но изгледа немаме критична маса за сериозни дебати и дијалози во општеството. 

повеќе

Светска банка проценува дека за секој долар инвестиран во здравството, државата има бенефит од 4 долари во смисла на зголемена економска продуктивност.

повеќе

Провокација е именувањето на бугарските клубови „Борис III“ и „Ванчо Михајлов“. Не можеа ли да бидат со имињата Елин Пелин, Димчо Дебељанов, Черноризец Храбар или Иван Вазов?

повеќе