Доби и откупна клаузула од 1 милијарда евра

Доста беше играње како младинец, Гави стави потпис на нов богат договор со Барса

Барселона попладнево соопшти дека Гави го обновил договорот до јуни 2026 година, младиот Шпанец ќе добие откупна клаузула од 1 милијарда евра.

Поради финансиските проблеми на Барселона, Гави играше како младинец за неговата плата да не влегува во буџетот.

Но откако изминативе месеци беа реализирани неколку трансакции за продажба на имот, плус заминувањето на Миралем Пјаниќ, се отвори доволно простор за младиот Шпанец да добие нов договор со зголемена плата и статус на првотимец.

„Барселона и Пабло Паез Гавира „Гави“ постигнаа согласност за продолжување на договорот до 30. јуни 2026 година. Откупната клаузула е поставена на 1 милијарда евра“ – гласеше известувањето.

Гави сега ќе може да одбере нов број на дресот и се говори дека штом Ла Лига даде зелено светло, на неговиот грб ќе стои легендарната „6-ка“, бројот кој го носеше и Чави.

Почнавме со спротивставени мислења околу Законот за работни односи, со кој недела се прогласува за неработен ден. Завршивме на Уставен суд.

повеќе

Да ги споменеме и другите големи глобални предизвици: големите опасности од еколошка катастрофа; зголемувањето на нееднаквоста во нашите општества; и напливот на нови технологии кои можат да го нарушат светот доколку истите не бидат соодветно користени и контролирани.

повеќе

Им благодарам на Русите како креатори, но посебно на бугарските послушни  извршители за пропагандата што ја водат против Македонија. Што направија?

повеќе