Комплициран е договорот на Дибала

Дибала има четири откупни клаузули, највисоката е за Интер, нема само за еден клуб (ФОТО)

Пауло Дибала потпиша тригодишен договор со Рома, а специфично за него е што има дури четири вида на откупни клаузули, за Интер и Милан има посебни, а Лацио е единствениот клуб кој не може да го купи Аргентинецот.

Дибала потпиша договор со Рома до 30 јуни 2025 година за годишна плата од 6 милиони евра по сезона вклучително и бонуси.

Интересно е тоа што има четири откупни клаузули кои можат да бидат активирани веќе од 1 јули 2023 година и важат само во месец јули во 2023 и 2024 година.

Највисоката откупна клаузула е за Интер, доколку нероазурите сакаат да го купат ќе треба да одвојат 35,5 милиони евра.

Посебна клаузула има и за Милан која е исто така висока, изнесува 31,25 милиони евра.

Третата откупна клаузула е за останатите италијански клубови, таа изнесува 20,75 милиони евра, но со исклучок на Лацио. За соседот на Рома нема откупна клаузула.

Четвртата откупна клаузула е за клубовите надвор од Италија, таа изнесува 21,95 милиони евра.

Ќутејќи - банализирамо. Банализирајќи - нормализирамо. Нормализирајќи - дозвољуемо пред очи да ни се повампируа фашизмот и нацизмот.

повеќе

Самата идеја на странските директни инвестиции е да донесе нови вработувања со повисоки плати кои треба да ги исплаќа странскиот инвеститор.

повеќе

Треба да се размисли за тоа дека сите предлози и промени кои доаѓаат од Брисел, не можат ефикасно да се применат и во Македонија и да се дејствува во правец на благосостојба на граѓаните, а не само на профитите.

повеќе