Преговорите бележат добар прогрес

Дембеле ќе си легне на брашното и ќе прифати 40% помала плата од Барса?!

Неколку извори пренесуваат дека Осман Дембеле ќе ја продолжи соработката со Барселона и ќе прифати 40% помала плата.

Барселона и Осман Дембеле долго време преговараат за нов договор, Французинот и неговиот агент упорно ги одбиваа предлозите на „каталонците“, но последните информации велат дека напаѓачот ќе си легне на брашното.

Се верува дека Осман Дембеле нема богати понуди од други клубови, па ќе го прифати предлогот од Барса кој го има на маса, односно 40% помала плата и примања со кои ќе биде на нивото на Ансу Фати.

Преговорите помеѓу двете страни бележат добар прогрес и сите се оптимисти дека Осман Дембеле ќе стави потпис на договор до јуни 2024 година.

Во текот на оваа и претходната година, инфлацијата ја задуши македонската економија. 

повеќе

Одлучната изборна победа на италијанската десница овозможува нејзиниот лидер да биде првата жена премиер во Италија и прва која тврди дека недвосмислено има постфашистичко потекло.

повеќе

Нов фронт за работа на градежните фирми на веќе изградените згради (и куќи) треба да биде топлинската изолација.

повеќе