Полјакот сака да го напушти Баерн Минхен

Дали Левандовски ќе биде првото звучно име кое ќе го искористи фамозниот член 17 на ФИФА?!

Попладнево од Полска пристигна бомба и најава за трансфер на Роберт Левандовски, одредени извори говорат за можноста напаѓачот еднострано да го раскине договорот со Баерн Минхен повикувајќи се на членот 17 во правилникот на ФИФА.

Името на Роберт Левандовски често е дел од трансфер шпекулациите, а денеска од Полска пристигна информација дека напаѓачот решил да замине од Баерн Минхен и веќе го известил генералниот извршен директор, Оливер Кан за својата намера. 

Исто така беше објавено дека тој кариерата ќе ја продолжи на Камп Ноу и договорил тригодишна соработка со Барселона. 

Сепак, не беа откриени имформации за висината на трансферот и колку Барселона ќе треба да му плати на Баерн Минхен. 

Одредени извори говорат за можноста Роберт Левандовски да го искористи фамозниот член 17 на ФИФА. Ова правило, кое е познато како „Вебстер“, им дава можност на фудбалерите еднострано да го раскинат договорот доколку се исполнат одредени услови и ФИФА ќе биде таа која ќе ја одреди компензацијата која ќе ја добие клубот, но таа нема да биде ниту приближна до лудите суми кои се плаќаат во денешно време. 

Со оглед на тоа дека Роберт Левандовски има повеќе од 28 години и одработи две години од актуелниот договор, летоска ќе исполни услови да го активира членот 17 на ФИФА, и најдоцна 15 дена по крајот на сезоната треба да го извести клубот за својата намера. 

Останува да се види дали Полјакот ќе повлече еден ваков потег, ниту едно звучно име до сега го нема искористено правилото „Вебестер“.

Со францускиот предлог на патот кон ЕУ македонскиот народ ќе ја изгуби историската тапија врз сопствената свест и наследство.

повеќе

Ако пак се натури овој бесмислен консензус на Франција, кој ги признава сите емоции на Бугарија, тогаш оваа неспособна власт ќе не одведе подлабоко од сегашниот амбис.

повеќе

Во новите предлози се направени само формални, но не и суштествени промени, во однос на претходниот предлог (кој Владата го нема објавено).

повеќе