Поради свирежите и навредите

Бугарите очекуваат УЕФА да ја казни Македонија

Извршниот директор на Бугарската фудбалска федерација, Борислав Попов очекува Македонија да добие казна од УЕФА поради однесувањето на македонските навивачи. 

Бугарската фудбалска репрезентација во Скопје немаше топло добредојде, напротив атмосферата на трибините беше непријателска. Навивачите кои дојдоа на стадионот сиот свој бес создаван во изминатите години поради политичката ситуација, го истурија на мечот, па бугарската химна беше исвиркувана, а имаше и навредливи скандирања.
 
„На нашиот натпревар свирежите беа многу послаби, па делегатот ги опиша во записникот. Колегите со кои разговарав, кои биле на натпреварот кажаа дека делегатот ги запишал свирежите. Сигурен сум дека таквото хулиганско однесување нема да помине. Ние пред три години бевме казнете со 10.000 евра“, изјави Борислав Попов.

Сведоци сме деновиве на сензационална приказна за некаков американски тим кој, внимавајте, агресивно ќе ловел корупција во Македонија.

повеќе

Најавите на американската администрација за бескомпромисна  борба против овие корумпирани,  неспособни  и криминални структури на сите нивоа на државата за македонските граѓани се единствено светло во тунелот.

повеќе

Концептот на даночната реформа, кој го претставивме минатата недела на заедничка прес конференција со премиерот е дел од поголем процес за креирање на оптимален даночен систем кој ќе биде праведен и ќе го поддржи економскиот раст.

повеќе