Доби повик од Манчини

Балотели се врати во италијанската репрезентација

Марио Балотели по ттри години се врати во селекцијата на Италија, тој доби повик од Роберто Манчини за престојната репрезентативна пауза. 

31-годишниот напаѓач кој во моментов игра за Адана Демирспор во Турција, доби повик за италијанската репрезентација.
 
Манчини добро го познава Балотели, тие беа заедно и во Интер и во Манчестер Сити, па со оглед на проблемите во нападот, тој реши да му даде нова шанса.
 
Списокот на Манчини е за оваа репрезентативна пауза, но голема е веројатноста Балотели да биде во составот на Италија и за дуелот со Македонија.

За пишувањата на Хари Костов за проблемите на државата – ако компетентен човек зборува за нефункционирањето на правната држава, кое има директен одраз врз економијата, не може тоа да се заврши со охридскиот уличен жаргон.

повеќе

Колку и да сакаме Украинците да добијат целосна правда, на ерата на славни војни, несомнени победи и чисти порази ѝ дојде крајот. 

повеќе

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе