Ќе може да игра и цели натпревари

Атлетико и Барселона се договорија, проблемите на Гризман ќе завршат

Завршија маките за Антоан Гризман кој поради една клаузула во игра влегуваше после 60. минута на натпреварите оваа сезона, отсега тоа ќе престане, Атлетико Мадрид и Барселона се договорија. 

Гризман играше за Атлетико Мадрид на позајмица од Барселона, доколку се исполнеа одреден број на натпревари трансферот мораше да стане перманентен, но мечевите во кои фудбалерот влегува после 60. минута не се рачунаа. 
 
Така Атлетико Мадрид го пушташе Гризман во последната третина од натпреварите за да не ја плати сумата од 40 милиони евра за перманентен трансфер која претходно беше договорена.
 
Барселона се закануваше и дека ќе го тужи Атлетико Мадрид за таквата тактика, сепак двата клуба седнаа и најдоа решение.
 
Трансферот ќе стане перманентен, но наместо 40 милиони евра, Атлетико Мадрид ќе плати 20 милиони евра плус 2 милиони евра во бонуси.
 
Наскоро договорот ќе биде официјализиран.

Светска банка проценува дека за секој долар инвестиран во здравството, државата има бенефит од 4 долари во смисла на зголемена економска продуктивност.

повеќе

Провокација е именувањето на бугарските клубови „Борис III“ и „Ванчо Михајлов“. Не можеа ли да бидат со имињата Елин Пелин, Димчо Дебељанов, Черноризец Храбар или Иван Вазов?

повеќе

Слоганот на македонското претседателство со ОБСЕ е “It’s About People” и затоа ќе е доблесно МНР да побара помош и поддршка за да си ги заштити националните интереси, интегритетот, суверенитетот, јазикот и идентитетот.

повеќе