Од следната недела ќе има нов клуб

Арсенал и Озил се договориле за прекин на соработката

„Атлетик“ тврди дека Арсенал и Месут Озил постигнале согласност за раскин на договорот на шест месеци пред неговиот истек, во текот на следната недела тој би требало да потпише за Фенербахче.

Арсенал и Озил ќе се разделат, тие постигнале начелен договор за тоа кој наскоро се очекува да биде и официјализиран.

Во текот на наредната недела Озил треба да замине во Истанбул и да го комплетира трансферот во Фенербахче.

Арсенал се согласил на раскин на договорот бидејќи така ќе се ослободи од големата плата која му ја дава на Озил, а нема реална корист од него бидејќи тој не е во плановите на Артета.

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе

Можеби по нас ќе дојдат некои нови клинци што прегрнати ќе го слушаат мртвиот Џоле и ќе го разберат подобро отколку што го разбравме ние на кои со години жив на глуви уши ни пееше за љубовта.

повеќе

За државата Македонија, Македонците се посебен народ со повеќевековна традиција, кои зборуваат, творат, се радуваат и тагуваат на македонски јазик, веќе со векови, во и надвор од територијата на нашата држава.

повеќе