„АС“ тврди

Алмерија тргнува по Барди

Познатиот шпански спортски медиум „АС“, тврди дека Алемрија која се врати во најдобрата шпанска лига, покажува интерес за нашиот Енис Барди. 

Јасно е дека Барди ќе си замине ова лето од Леванте. А „АС“ тврди дека Алмерија е силно заинтересирана за македонскиот репрезентативец.
 
Барди и Леванте имаат постигнато договор за негово заминување доколку пристигне соодветна понуда за него.
 
Цената на Барди е околу 10 милиони евра, сума која му е потребна на Леванте за да ја пополни финансиската дупка која ја има.
 
Останува да се види дали Алмерија е подготвена да ја плати сумата која ја бара Леванте за Барди.

На 6 октомври 1946 година почна носењето на моштите на Гоце Делчев од Софија во Скопје, столицата на слободна Македонија.

повеќе

Постои нужна потреба од прилагодување на студиските програми, соодветните силабуси и наставниот курикулум на реалната потреба на пазарот на труд во државата.

повеќе

Во текот на оваа и претходната година, инфлацијата ја задуши македонската економија. 

повеќе