Претседателот на УФЦ потврди

УФЦ борбите за време на коронавирусот ќе се одржуваат на приватен остров! (ВИДЕО)

Претседателот на УФЦ, Дена Вајт потврди дека е во завршна фаза до комплетирање на сите елементи за борбите да се одржуваат на приватен остров. 

Поради актуелната ситуација со коронавирусот се откажа борбата меѓу Тони Фергусон и Хабиб Нурмагомедов. Но борба на 18 април ќе има, Дена Вајт синоќа потврди дека Џастин Гејчи ќе биде противникот на Фергусон. Непозната е само локацијата.
 
Во изјава за „ТМЗ“, Дена Вајт открива дека борбите за време на коронавирусот ќе се одржуваат на приватен остров, во наредните денови тоа треба и да се официјализира.
 
„За ден-два би требало ги обезбедам сите услови за борбите да се одржуваат на приватен остров. Имам приватен остров кој го средуваме, сега поставуваме инфраструктура, ќе бидат овозможени и интернационални летови“, вели Дена Вајт за „ТМЗ“.
 
„Тоа го правиме за да можат да пристигнуваат борците од други земји, бидејќи не можам да обезбедам тие да влегуваат во САД. Борбата е на 18 април, УФЦ се враќа“.

 

Бизнис заедницата која до пред некој месец постојано „трубеше“ како државата не треба да ѝ се меша во работата, веднаш почна да плаче за државна помош.

повеќе

Кога може оние кои пукаа по нас, оние кои ги убија Аце, Коки и Оливер да бидат на слобода, зошто не би бил помилуван и ти?

повеќе

Го регистрираме името Јунајтед Маседонианс и тогаја сетне почнаме да прајме отворени Илинденцки пикници – македонцки илинденцки, не со Богарите. Сами ние Македонци и народо трна.

повеќе