Чудо како остана жив

Страшен судар на Грожан, болидот се преполови, Французинот беше во оган 20 секунди! (ВИДЕО)

Роман Грожан е инволвиран во страшен судар на ГН на Бахреин, Французинот беше во оган 20 секунди но за среќа нема посериозни повреди и првичните информации велат дека има само мали изгореници на рацете и зглобовите.

Првиот круг на трката во Бахреин донесе страшен судар. Роман Грожан по еден контакт се заби директно во заштитната ограда, болидот се распарчи на два дела и се запали. Французинот беше во оган 20 секунди, но за среќа нема посериозни повреди.

Од тимот на Хас брифираат дека тој поминал само со изгореници на рацете и зглобовите, но во знак на претпазливост е префрлен во болница на детални прегледи.

Структурното насилство кон трансродовите и родово небинарните луѓе е препрека во нивното реализирање како полноправни членови на општеството.

повеќе

И сега вие замислете, на едно детенце од 6 години да му кажувате со авторитет на наставник дека не треба да се дефинира како машко или женско.

повеќе

Засега СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ и нивните заеднички алтер-фабрикати не даваат впечаток дека го разбираат новосоздадениот замаец.

повеќе