Премиерот на Австралија ја поздрави одлуката

Морисон: Му благодарам на судот, а сега е време да уживаме во тенисот

Австралискиот премиер, Скот Морисон ја поздрави одлуката на судот за депортација на Новак Ѓоковиќ и вели дека сега е време фокусот да се стави на Австралија опен. 

Австралиските власти успеаа во намерата да го избркаат Новак Ѓоковиќ од земјата. Австралија опен ќе биде посиромашен за деветкратниот освојувач на овој турнир, но премиерот Скот Морисон тоа го гледа како победа.
 
Како што реков и претходно, Австралијците дадоа голема жртва за време на оваа пандемија и со право очекуваа исход со кој ќе бидат заштитени. За време на пандемијата успеавме да постигнеме една од најниските стапки на смртност, најсилни економии и најсилна вакцинација во светот се основи за австралискиот живот и за владеење на правото“, вели Морисон.
 
„Ние од владата секогаш бевме подготвени да ги преземеме одлуките и активностите кои се неопходни за заштита на интегритетот на нашите граници. Му благодарам на Судот за неговото брзо одлучување за ова прашање и трпението на сите вклучени додека работевме. Сега е време да почне Австралија опен и да се вратиме на уживањето во тенисот“.

Концептот е насочен кон креирање на оптимален даночен систем, кој ќе го поддржи економскиот раст, а со тоа и животниот стандард на нашите граѓани.

 

повеќе

Иако е важно да бараме решенија за нашата заедничка историја и да се обидеме да ги разликуваме фактите од пропагандата, зарем не е исто така важно да научиме да живееме заедно и покрај нашите различни и силно политизирани гледишта?

повеќе

Нашето општество е социјално неправедно, а социјалната неправда е, и ќе биде погубна.

повеќе